Iso-Britannia taipui Norjalle jännittävän voittomaalikilpailun jälkeen
Kirjoittaja: Organisaatio|15 TOUKO 2022
Norjan Ken Andre Olimbilla maalimahdollisuus Iso-Britanniaa vastaan.

Nokia Areenalla hitaasti alkanut ottelu kääntyi loppua kohden trilleriksi, kun Norja viimeisteli 4–3 voittonsa Iso-Britanniaa vastaan voittomaalikilpailun merkeissä. Ottelun myötä molemmat joukkueet avasivat pistetilinsä vuoden 2022 Jääkiekon MM-kisoissa.

Kapteeni Mathis Olimb johti Norjan hyökkäystä toisessa erässä kahdella ylivoimamaalilla ja auttoi samalla joukkueen 3–0 johtoon. Iso-Britannia pääsi kuitenkin viimeisessä erässä peliin mukaan ja teki yllätyshyökkäyksensä johdosta kolme maalia, ja näin ollen tasoitti lukemat 3–3.

Norja lopulta voitti voittomaalikilpailun lukemin 2–1, Norjan joukkueen maalintekijöinä Mattias Trettenes ja Michael Haga ja Scott Conway Iso-Britannian joukkueesta.

Norja oli kahdesta joukkueesta levänneempi pelattuaan perjantai-iltana isäntämaa Suomea vastaan, kun taas Iso-Britannia kohtasi eilen iltapäivällä Tšekin. Norja voittikin laukauksissa Iso-Britannian 32–24 kun 65 minuuttia kestänyt peli saatiin päätökseen.

”Olemme tyytyväisiä pelin ensimmäisiin 55 minuuttiin, mutta viimeiset viisi minuuttia eivät olleet meidän osalta kovin hyviä,” totesi Haukeland. ”Luulen, että panikoimme hieman ja se ei ole meille ominaista. Pelaamme yleensä hyvin maltillisesti ja vakaasti. Meidän täytyy joukkueena analysoida tätä ja pelata paremmin huomenna.”

Ensimmäisessä erässä laukaukset olivat 11–1 Norjalle, kun taas Iso-Britannia odotteli puolustaen mahdollisia vastahyökkäysmahdollisuuksia, joita oli vähän. Kesti 15 minuuttia ennen kuin Iso-Britannia sai kohdistettua ensimmäisen laukauksensa kohti Norjan maalia, kun Cade Neilson poimi kiekon norjalaispuolustajalta ja nopeasti ampui kohti Haukelandin maalia. Reilu minuutti myöhemmin Norja teki avausmaalin Andreas Klavestadin toimesta.

Norja nousi 2–0 johtoon ylivoiman myötä ajassa 26:35, kun Mathis Olimb onnistui taistelemaan kiekon maaliin. Myöhemmin toisessa erässä Olimb iski jälleen ylivoimalla.