Ranska kokosi rivinsä päihittäen Kazakstanin
Kirjoittaja: Organisaatio|15 TOUKO 2022
Ranska joutui tekemään töitä 2-1 voittonsa eteen Kazakstanista 2022 Jääkiekon MM-kisoissa Helsingissä. Kuvassa Ranskan Romain Bault ja Kazakstanin Yegor Petukhov.

A-lohkon tiukassa ottelussa Ranska oli takaa-ajoasemassa yli puolet pelistä, mutta taisteli ansaitun 2-1 voiton Kazakstanista ja ensimmäiset kolme pistettään 2022 Jääkiekon MM-kisoissa Helsingin Jäähallissa sunnuntaina. Voitto saattaa osoittautua tärkeäksi taistelussa putoamisesta alempaan sarjaan. Ranska pelasi MM-kisoissa viimeksi vuonna 2019 Slovakiassa, ja joukkue hävisi perjantaina Slovakialle 4-2.

Avausottelussaan Tanskan jyrän alle lukemin 9-1 jäänyt Kazakstan oli tänään kuin eri joukkue. Se ei kuitenkaan riittänyt, vaan maa hävisi toisen kerran peräkkäin.

Sekä Ranskan maalivahti Henri Corentin Buysse että Kazakstanin Andrei Shutov esittivät vahvoja otteita, vaikkakin Barys-Nur Sultanissa pelaava Shutov joutui maalillaan vaarallisempiin tilanteisiin. Laukaukset menivät 27-23 Kazakstanille.

Kazakstanin aloitti maalinteon ajassa 5:08, kun Valentin Orekhov nousi kovaa verkolle ja kiekko kimposi sisään hänen luistimestaan. Maali hyväksyttiin videotarkistuksen jälkeen.

Philippe Bozonin luotsaaman Ranskan ensimmäisen maalin iski Alexandre Texier ajassa 32:31. Texier myös syötti ranskalaisten toisen maalin toisen erän viimeisellä minuutilla. Seitsemänsissä MM-kisoissaan pelaava 30-vuotias konkaripuolustaja Florian Chakiachvili upotti rannelaukauksen Shutovin selän taakse erän.

"Peli oli tiukka", Ranskan Kevin Bozon sanoo. "He johtivat 1-0, mutta kokosimme itsemme ja taistelimme 2-1 johdon. Mielestäni hallitsimme peliä siitä eteenpäin.”

Kazakstan voitti toisessa erässä laukaukset 11-7, mutta ilman tulosta. Tulosta ei syntynyt kolmannessakaan erässä edes siinä vaiheessa, kun Shutov otettiin maalilta. Loppusummerin soitua ranskalaiset juhlivat äänekkäästi luistellessaan onnittelemaan Buyssea.

"Tiedämme, että pelit Kazakstania ja Italiaa vastaan ovat, ne, jotka meidän täytyy voittaa”, Kevin Bozon sanoo. ”Mutta eivät ainoastaan ne. Keskitymme jokaista joukkuetta vastaan ja yritämme varastaa joitakin pisteitä. Tämän päivän peli oli hieno. Olemme todella onnellisia voitosta, mutta turnaus ei ole ohi. Odotamme innolla seuraavaa peliämme Saksaa vastaan huomenna.”