Kanada voittaa, pelaa Ruotsia vastaan puolivälierissä
Kirjoittaja: Organisaatio|24 TOUKO 2022
Max Comtois tekee Kanadan voittomaalin Ranskaa vastaan.

Kanada voitti Ranskan 7-1 alkusarjan viimeisessä Helsingin-ottelussa sijoittuen lohkon kolmanneksi ja kohtaa puolivälierissä Ruotsin torstaina. Voitto oli tervetullut helpotus viime vuoden kultamitalisteille. Voitettuaan neljä ensimmäistä otteluaan Kanada kärsi peräkkäiset tappiot ja oli matkalla väärään suuntaan.

Ranskan saavutti turnauksessa kaksi voittoa, joista toisen jatkoajalla, lopputuloksena A-lohkon kuudes sija. Se ei kuulosta hääppöiseltä, mutta on uskomaton suoritus siihen nähden, että Ranskan oli tarkoitus pelata MM-kisojen 1-Divisoonan A-lohkossa, mutta se nostettiin ylimmälle tasolle ainoastaan muutama viikko sitten. Nyt maa ansaitsi vahvalla esityksellään paikan myös 2023 Jääkiekon MM-kisoihin.

Kanadan hyökkäyksen johtohahmo oli Drake Batherson, joka teki neljä syöttöpistettä. Pierre-Luc Dubois saalisti kaksi maalia ja syötön, Dylan Cozens maalin ja kaksi syöttöä.

Ranska pelasi vahvan avauserän eikä antanut paljoa tilaa Kanadalle, mutta ennakkosuosikki sai silti kiekon kaksi kertaa maalivahti Sebastian Ylosen selän taakse. Ensimmäinen maali syntyi vasta ajassa 12:40, kun Travis Sanheim pelasti kiekon Ranskan siniviivalta ja veti nopean laukauksen kohti maalia. Dylan Cozens vippasi kiekon ilmaan maalin sivusta ja ohi Ylosen, joka oli tullut ulos maaliltaan peittämään alkuperäistä vetoa.

Viisi minuuttia myöhemmin Kanada tuplasi johtonsa Sanheimin pelatessa jälleen fiksusti ja nopeasti. Tällä kertaa hän veti laidan vierestä kiekon kohti Ylosta, joka torjui eteensä. Max Comtois tuli paikalle ja iski turnauksen toisen maalinsa.

Toinen erä oli Kanadan hallintaa ja Ranska sai aikaan vain muutaman hyökkäyksen. Kanada ei tuhlannut aikaa, vaan teki kolmannen maalinsa ajassa 2:07. Pierre-Luc Dubois sai vetopaikan ja pisti rannelaukauksella kiekon Ylosen mailapuolelta sisään. Erän loppupuolella syntyi Kanadan neljäs maali, kun Zach Whitecloud antoi läpisyötön Eric O’Dellille.

Kolmannen erän alkupuoliskolla Whitecloud iski Kanadan 5-0 maalin neljällä neljää vastaan tehden kaiken itse. Hän piti kiekon hyökkäysalueella, ohitti kaksi ranskalaista nousten maalille ja nosti kiekon Ylosen ohi.

Kolme minuuttia myöhemmin Ranskan Anthony Rech riisti kiekon omalla siniviivallaan ja hyökkäsi kahdella yhtä vastaan pistäen kiekon Chris Driedger hanskan yli maaliin ajassa 8:20.

Kanada kosti kuitenkin tämän kolme minuuttia myöhemmin, kun Drake Batherson sai kovan karvauksen tuloksena syötettyä Dubois’lle, joka ei erehtynyt. Karvaus oli isossa osassa myös ottelun viimeisessä maalissa, kun Batherson teki loppulukemiksi 7-1.

Nyt kanadalaiset valmistautuvat pudotuspeleihin erittäin innostuneina. “Niiden takia tulemme tänne”, kapteeni Thomas Chabot sanoo. ”Kausi on pitkä ja raskas kaikille. Mutta kun saamme mahdollisuuden tulla tänne ja kilpailla jostain kauden lopuksi, se tekee siitä mielestäni erityistä. Tämä on mahtava tapahtuma. Täällä on paljon faneja eri maista. Pääsee myös näkemään erilaisia kaupunkeja ympäri maailman. Se että on täällä mukana ja pääsee vielä pelaamaan jostain, vaikka NHL-kautesi on ohi, on aina hauskaa.”