Sveitsi siirtyi kärkipaikalle
Kirjoittaja: Organisaatio|18 TOUKO 2022
Sveitsiläiset pelaajat ja fanit laulavat maamme-lauluansa.
Sveitsi kaatoi Slovakian maalein 5–3 Helsingin Jäähallissa pelatussa jännittävässä ottelussa. Ensimmäisessä erässä Sveitsi vei laukaukset 17–6, mutta erä päättyi tasan 1–1. Ottelun avausmaalin viimeisteli Sveitsin Denis Malgin ohittamalla Slovakian maalivahdin Adam Huskan lähietäisyydeltä jo ajassa 0.52. Slovakian Milos Roman pääsi kuitenkin kymmenen minuuttia myöhemmin rokottamaan Sveitsiä erän ainoasta virheestä.

Toisessa erässä Sveitsi kävi uudelleen johdossa, mutta Juraj Slafkovsky tasoitti ajassa 5.32. Maali toi tervetullutta helpotusta 18-vuotiaalle pelaajalle, joka viimeisteli olympialaisissa seitsemän maalia.

Sveitsi meni kuitenkin jälleen johtoon, kun jäähyaitiosta tullut Timo Meier poimi irtokiekon, pääsi läpiajoon ja ohitti Huskan. ”Olin todella onnekas. Joskus osuu tolppiin ja maalivahdit tekevät hienoja torjuntoja, joskus on tuurilla oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja se on siinä”, Meier kertasi maaliin johtanutta tilannetta.

Sveitsin 4–2-voittomaalin viimeisteli kapteeni Nico Hischier kolmannen erän alkupuolella. Tätä ennen Slovakian Tomas Tatar kilautti tolppaa ylivoimalla, jolle joukkue oli päässyt jo toisen kerran sen vuoksi, että Sveitsillä oli liian monta pelaajaa jäällä.

Slovakia onnistui kaventamaan ajassa 9.07 ja haki lopussa tasoitusta ilman maalivahtia, mutta 24 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua Fabrice Herzog varmisti joukkueelleen voiton laittamalla kiekon tyhjiin. Kisojen neljännellä voitollaan sveitsiläiset siirtyvät A-lohkon kärkipaikalle. Tämän lisäksi Andres Ambuhlilla on aihetta juhlaan myös siitä syystä, että hänen 119. MM-kisaottelunsa sivuaa Saksan Udo Kiesslingin ennätystä. Tappio jättää Slovakian lohkon kuudennelle sijalle yhdellä voitolla ja kolmella tappiolla.
Sveitsin Timo Meier #28 juhlii maaliaan Slovakiaa vastaan Pius Suterin #44 kanssa.