Pasta energisoi Tshekin
Kirjoittaja: Organisaatio|19 TOUKO 2022
David Pastrnak (#88) keräsi kaksi pistettä tämän vuoden ensimmäisessä pelissään MM-kisoissa.
share

Ensimmäisessä ottelussaan 2022 Jääkiekon MM-kisoissa David Pastrnak teki sekä maalin että syötön heti ensimmäisessä erässä, kun Tshekki voitti Latvian lukemin 5-1. Samassa ketjussa pelaavat David Krejci ja Roman Cervenka saivat myös kaksi pistettä kumpikin. Täten Cervenka on palannut johtoasemaansa turnauksen parhaana pistemiehenä, saatuaan yhdeksän pistettä neljässä pelissä.

Voiton myötä Tshekki nousee takaisin B-lohkon neljän parhaan joukkoon seitsemällä pisteellä. Jos Latvia olisi voittanut, olisi se sijoittunut neljännelle sijalle kuudella pisteellä, mutta häviön jälkeen silllä on kolme pistettä, ja joukkueen mahdollisuudet puolivälierien osalta kärsivät pahasti.

Taisteluhenki oli matalalla Tshekin leirissä, sillä joukkue oli kärsinyt historiallisen 2-1 voittomaalihäviön Itävaltaa vastaan tiistaina. David Pastrnakin saapuminen toi joukkueeseen kuitenkin kaivattua energiaa. Tshekki rökitti Latviaa ensimmäisessä erässä, laukoen 17 kertaa Latvian kolmea kohden, ja mennen 5-0 johtoon.

Latvian maalivahdin  Merzlikinsin illan huippuhetki tapahtui pelin 17. sekunnilla, kun hän onnistui torjumaan Pastrnakin laukaukset. Siitä meno ei kuitenkaan enää parantunut.

Hynek Zohorna avasi maalitilinsä neljännen minuutin kohdalla, tehden maalin takaisin kimmonneesta kiekosta. Alle minuuttia myöhemmin Tshekki nousi 2-0 johtoon ylivoimamaalilla. Maalin teki Cervenka, syöttäjinä olivat Krejci ja Pastrnak.

Tshekki jatkoi vyörymistään, ja alle seitsemän minuuttia ottelun alkamisesta syntyi 3-0 maali Michael Spacekin toimesta.

4-0 maalia jouduttiin varmistelemaan, sillä aluksi näytti siltä että se olisi osunut maalin yläpuolella Matej Blumelin mailaan. Videotarkastuksessa kuitenkin ilmeni, että näin ei käynyt, vaan kiekko osui sen sijaan Latvian puolustajan hanskaan. Maali hyväksyttiin.

Paranneltu ykkösketju kasvatti johdon lukemiin 5-0 kun ensimmäistä erää oli jäljellä hieman yli minuutti. Krejcin syöttö löysi Pastrnakin, joka teki maalin. Kuvio oli tuttu heidän peleistään Bostonissa.

Ensimmäisen erän loputtua Merzlikins poistui Latvian maalilta pukuhuoneeseen, ja toisessa erässä maalivahtina toimi 21-vuotias MM-kisojen ensikertalainen Arturs Silovs. Silovs ei päästänyt yhtäkään maalia ottelussa,  toki Tshekkikin keskittyi tässä vaiheessa lähinnä johtonsa säilyttämiseen.

Latvia pelasi toisessa erässä energisemmin, ja laukoi kahdeksan kertaa, kun Tshekki laukoi neljä. Latvia onnistui muutaman kerran testaamaan Karel Vejmelkaa Tshekin maalilla.

Latvia onnistui lopulta maalinteossa kolmannessa erässä, kun Rihards Bukarts kierteli Tshekin verkkoa, ja laukaisi maalia kohti. Vejmelka torjui, mutta Arturs Kulda sai ohjattua kiekon kimmokkeesta Vejmelkan käsivarren alta.

Latvia pääsi vielä pelaamaan ylivoimalla, mutta ei pystynyt lopulta kaventamaan johtoa.

Latvian seuraava peli on huomenna Itävaltaa vastaan, kun taas Tshekki kohtaa vapaapäivän jälkeen lauantaina Norjan.