Tshekki lähellä tarrata jatkopaikkaan
Kirjoittaja: Organisaatio|21 TOUKO 2022

David Pastrnak tekee rangaistuslaukausmaalin Jonas Arntzenin taakse.

David Pastrnak teki kaksi maalia; ensimmäisessä erässä ylivoimalla ja kolmannessa erässä rangaistuslaukauksesta ja johdatti Tshekin 4-1 voittoon Norjasta 2022 Jääkiekon MM-kisojen B-”lohkossa.

Turnauksen toisen ottelunsa pelannut Pastrnak teki jälleen kaksi tehopistettä. Jakub Vrana teki maalin toisen erän ylivoiman aikana ja Roman Červenka teki viimeisen maalin tyhjiin. Červenka siirtyi taas turnauksen pistepörssin kärkeen 11 pisteellään ohi Sveitsin Denis Malginin.

Ludvig Hoff teki Norjan maalin kolmannessa erässä ylivoimalla.

Karel Vejmelka on pelannut maalissa kaikissa Tshekin neljässä ottelussa ja torjui 21 norjalaisten laukausta. Jonas Arntzenille peli oli turnauksen ensimmäinen ja hänelle kertyi yhteensä 28 torjuntaa.

”On mukava päästä aloittamaan turnauksen pelit”, Arntzen sanoi. ”Tämä oli minulle ihan hyvä peli; paljon laukauksia ja paljon tekemistä.”

Tshekit saivat ensimmäisen ylivoimansa, kun Emil Lilleberg sai kampitusjäähyn ajassa 5.43. Vain 43 sekuntia myöhemmin David Krejci syötti Pastrnakille, joka laukoi vasemmalta laidalta one-timerin ja yllätti Norjan maalivahdin.

”David Pastrnak on tuonut paljon energiaa joukkueeseen,” sanoi Vrana. ”Hän on hyvä tyyppi ja hyvä pelaaja. Hän on tärkeä osa joukkuetta ja hän pelaa erittäin hyvin yhteen David Krejcin kanssa. Mutta meidän täytyy pelata joukkueena, jotta pystymme saavuttamaan sen mitä haluamme.”

Tshekit saivat toisen ylivoiman toisen erän alussa. Toinen maali syntyi reilun minuutin ylivoimapyörityksen jälkeen. Jiri Cernoch oli ensimmäisenä kiekossa Norjan maalin takana ja antoi rystysyötön Vranalle, joka teki maalin lähietäisyydeltä.

”Cernoch pelasi hyvin maalin takana,” sanoi Vrana. ”Mutta tärkeintä on, että voitimme, siitä saamme itseluottamusta seuraaviin peleihin, jotka ovat meille todella tärkeitä.”

”Toisessa maalissa ymmärsin väärin tilanteen,” Arntzen myönsi. ”Tiesimme, että vastassa on hyvä joukkue. Meidän täytyi pelata parastamme ja tasaviisikoin mielestäni onnistuimmekin siinä, mutta he saivat liian monta ylivoimaa.”

Toisessa erässä norjalaiset hyökkäsivät ja onnistuivat pelaamaan hyviä vaihtoja. Kapteeni Mathis Olimb, joka johtaa maailmanmestaruuskisojen kaikkien aikojen maalipörssiä, laukoi kahdesti tolppaan.

Kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla Pastrnak koukattiin läpiajotilanteessa ja tilanteesta tuomittiin rangaistuslaukaus. Boston Bruinsin maalintekijä harhautti Arntzenin ja teki helpon näköisen maalin.

Norja sai ensimmäisen ylivoimansa vasta ajassa 44.16, kun David Sklenicka sai jäähyn poikittaisesta mailasta. 11 sekuntia myöhemmin Hoff laittoi Mathias Trettenesiltä saamansa syötön maaliin.

Peli oli siisti ensimmäiset 50 minuuttia, mutta loppuvaiheilla nähtiin fyysisempiä otteita ja useampia vihellyksen jälkeisiä ruuhkia. Norja sai vielä pari ylivoimamahdollisuutta, mutta ei saanut hyödynnettyä niitä. Červenka sinetöi voiton laukomalla tyhjiin, kun ottelua oli jäljellä 1.26.

Voittonsa ansiosta Tshekki on nyt B-lohkossa kolmannella sijalla tasapisteissä USA:n kanssa. Joukkueet kohtaavat toisensa maanantaina. Norjalle tappio tarkoittaa sitä, että heidän mahdollisuutensa neljännesfinaaleihin vaativat viiden pisteen etumatkan kiinnikuromista. Heillä on jäljellä pelit Ruotsia ja USA:ta vastaan.

“Saimme voiton ja seuraavaksi on vuorossa tiukemmat pelit,” Červenka sanoi. ”Aika näyttää, mihin pääsemme, mutta nyt keskitymme USA:n joukkueeseen. Meillä on paljon parannettavaa.”