Slovakiet får deres første sejr
by Andy Potts (oversat af OC)|08 MAJ 2018

Slovakiets Tomas Jurco jubler efter at have bragt sit hold foran 2-1 mod Østrig ved VM 2018 i København.

Ved deres eneste sejr i sidste år slutrunde mod Italien sørgede en teknisk fejl for, at de ikke kunne høre melodien. Det blev der taget revanche for i dag.

Mest vigtigt af alt afbrød de en otte-kamps nederlagsstime og satte i stedet gang i spekulationer om en kvartfinale. Østrig derimod har kun fået et point i tre kampe og nedrykningskampen mod Hviderusland med nul point er desværre meget relevant for østrigerne.

Østrig kæmpede bravt i kampen, men kunne ikke sikre sig point i opgøret, lige som det var tilfældet mod Schweiz, hvor de også leverede en flot kamp. Dog fik de deres eneste point i turneringen indtil videre i mod schweizerne.

Store Zdeno Chara har takket nej til at være med ved VM for slovakkerne efter hans playoff-nedtur med Boston Bruins i NHL. Men Slovakiet har trods alt fået fire nye navne med i truppen fra europæiske ligaer.

93 sekunder inde i kampen åbnede Østrig med deres scoring til 1-0 sat ind af Brian Lebler, der skød fra blå linje, og Andrej Sekera vil nok gerne glemme dette mål, da pucken blev fanget mellem hans skøjter og stav og blev videre afrettet ind i målet.

Selvom Slovakiet er sikre på ikke at rykke ned i år, da de afholder VM næste år, så skal slovakkerne altid bevise sig over for fans og andre følgere af holdet.

Der var en lettelse at tyde, da Marcel Hascak udlignede kampen efter fem minutter spillet i første periode. Med et laserhurtigt skud, snød han Starkbaum i målet.

Resten af perioden kunne ikke leve op til den eksplosive start. Men i de døende sekunder af første periode kom Tomas Jurco ud af udvisningsboksen efter en 4-4-situation, og han fik hurtigt pucken og satte et godt håndledsskud i mål efter et fint pasningsopspil mellem Nagy og Fehervary.

Slovakkerne udbyggede føringen halvvejs gennem anden periode. Christian Jaros affyrede et slagskud fra afstand. Her så Starkbaum ikke for heldig ud, da den sejlede ind hele vejen ude fra blå linje.

Hurtige mål var et tema i kampen. I det 42. minut scorede Peter Schneider efter oplæg fra Michael Raffl. Lige pludseligt var Østrig tilbage i kampen.

Men til sidst skulle der satses, og det efterlod østrigernes mål tomt. Det udnyttede slovakkerne med et mål krediteret til Michal Kristof, selvom Østrigs Dominik Zwerger afrettede den ind i eget mål. 4-2 blev det endelig resultat til Slovakiet.