Attendance
{{spectators === '' ? '-' : spectators}}
Saksa taisteluvoittoon Japanista
By Lucas Aykroyd | 06 HUHTI 2019
Saksan maalivahti Jennifer Harss venyi kiekon tielle 39 kertaa, kun Saksa voitti Japanin maalein 3-2.

Japani vei ottelun laukaustilaston nimiinsä 41-18, mutta törmäsi jatkuvasti Saksan maalivahti Jennifer Harssin torjuntoihin. Saksa voitti taiston lopulta maalein 3-2 ja on voittonsa ansiosta B-lohkossa toisena Tshekin jälkeen.

Japani pääsi ottelussa 2-0-tappioasemasta saksalaisten rinnalle tilanteeseen 2-2, mutta saksalaisten Marie Delarbre viimeisteli Saksan voittomaalin kolmisen minuuttia ennen ottelun päätössummeria.

Saksa voitti Japanin kahdesti Sotshin olympialaisissa vuonna 2014, mutta on sen jälkeen hävinnyt Japanille kolme kertaa. Revanssi maistui saksalaisten päävalmentaja Christian Kunastille.

“Tämä oli todella iso voitto meille”, Harss riemuitsi. “Meidän oli jo aikakin voittaa Japani. Harmiksemme päästimme heidät peliin mukaan, mutta näytimme tärkeällä hetkellä taistelutahtoa ja onnistuimme voittamaan pelin.”  '

Saksalaispuolustaja Anna Fiegert rikkoi ottelun kuparisen ylivoimalla ensimmäisessä erässä ajassa 10.51. Maalittomassa toisessa erässä Saksan joukkue selvisi takaiskuitta, vaikka Yuki Iizukan luotsaama Japani laukoi erässä 22 kertaa.

Saksan Celina Haider vei joukkueensa 2-0-johtoon, kun kolmatta erää oli pelattu reilut kuusi minuuttia. Maali syntyi jälleen ylivoimalla.
Haiderin maalin jälkeen japanilaisetkin pääsivät viimein maalien makuun, kun joukkue iski 11 sekunnin sisään kaksi maalia. Maalintekijöinä kunnostautuivat joukkueen kapteeni Chiho Osawa ja Hanae Kubo.

Japanilaiset pääsivät ottelun loppuhetkillä vielä ylivoimalle Delarbren jouduttua kärsimään kaksiminuuttista. Ilman maalivahtia hyökännyt Japani ei kuitenkaan onnistunut maalinteossa, joten Delarbren muutamaa minuuttia aiemmin iskemä 3-2-osuma jäi ottelun voittomaaliksi.

Saksa on onnistunut keräämään otteluistaan viisi pistettä ja kärkkyy lohkossaan neljännesvälieräpaikkaa. Japani puolestaan on lohkossa kolmantena kolmella pisteellään. Maanantaina Japani kohtaa Tshekin, kun taas saksalaisia vastaan luistelee Ranska.

“Meillä oli tänään paljon paikkoja maalintekoon, mutta emme osanneet käyttää niitä tarpeeksi”, sanoi Japanin Akane Hosoyamada. “Seuraavassa pelissä Tshekkiä vastaan meidän täytyy hyödyntää vahvuuksiamme entistäkin paremmin.”