Tshekki avasi kisat väkevästi
Kirjoittaja: Lucas Aykroyd|05 HUHTI 2019
Tshekin Klara Hymlarova onnistui maalinteossa Ranskan maalivahtia Caroline Baldinia vastaan.

Tshekki onnistui kaatamaan ensimmäisessä ottelussaan Ranskan vahvan avauseränsä turvin. Tshekkiläiset iskivät heti avauserässä kaksi maalia ja voittivat ottelun lopulta maalein 3-1.

Tshekin maalintekijöinä kunnostautuivat Katerina Mrazova, Klara Hymlarova ja Aneta Ledlova. Päävalmentaja Petr Novakin luotsaama joukkue esiintyi itsevarmasti ja onnistui minimoimaan ranskalaisten mahdollisuudet maalintekoon nopean kiekkokontrollipelinsä ansiosta.

Ranskalaisista ainoana maalinteossa onnistui Emmanuelle Passard. Tappio oli Ranskalle jo kisojen toinen, sillä joukkue hävisi eilen Japanille maalein 0-3.

Tshekkiläiset rikkoivat ottelun kuparisen avauserässä ajassa 5.06, kun Mrazovan laukaus painui ylivoimalla verkkoon ranskalaisten veräjänvartijan Caroline Baldinin taakse.

Ranskalaiset sortuivat myöhemmin erässä jälleen jäähyilyyn, josta Tshekki rankaisi seuraavan kerran ajassa 9.44 Hymlarovan maalilla. Joukkueen monivuotinen kapteeni Alena Mills sai syöttöpisteen Hymlarovan osumaan.

Ottelun toisessa erässä Tshekki karkasi jo 3-0-johtoon Aneta Ledlovan onnistuttua maalinteossa Tereza Vanisovan oivasta syötöstä. Tshekki hallitsi muutenkin pelitapahtumia myös toisessa erässä.

Tshekin toista erää tosin varjosti puolustaja Daniela Pejsovan loukkaantuminen. Pejsova jätti kentän törmättyään keskialueella Ranskan Lore Baudritiin eikä palannut kentälle enää kolmannessa erässä.

Kolmannessa erässä ranskalaiset saivat peliin pientä toivonkipinää Emmanuelle Passardin onnistuttua maalinteossa ylivoimalla ajassa 52.21. Tuon lähemmäs ranskalaiset eivät kuitenkaan päässeet ja ottelu päättyi 3-1-lukemiin.

Ranskan tilanne B-lohkossa alkaa toisen tappion jälkeen näyttää tukalalta, sillä B-lohkon neljänneksi ja viidenneksi sijoittuneet joukkueen karsiutuvat korkeimmalta sarjatasolta ykkösdivisioonaan vuodelle 2020. Ranskan kisataival jatkuu sunnuntaina Ruotsia vastaan. Maanantaina joukkue kohtaa Saksan.

Tshekki puolestaan on tositoimissa jo huomenna lauantaina klo 12.30 Ruotsia vastaan.