Suomen vauhti liikaa Tshekeille
Kirjoittaja: Lucas Aykroyd|11 HUHTI 2019

Torstai-illan Suomen ja Tshekin välisessä välieräottelussa oli korkeat panokset. Peliasetelma oli selvä, vain voittaja jatkaa.

Peli alkoi vauhdikkaasti ja kumpikin joukkue haki otetta otteluun.

Kamppailun tärkeys näkyi pienenä jännityksenä ja Suomelle sattui pari pahaa hairahdusta oman maalin edessä. Onneksi maaliverkko ei kuitenkaan heilahtanut.

Erän alkua pelattiin pitkään ilman pelikatkoa. Tshekeillä oli painostuksen poikanen, joka päättyi laukaukseen, jonka Noora Räty varmasti nappasi räpyläänsä.

Tshekki pyrki karvaamaan ylhäältä, mutta karvaus murtui, kun Michelle Karvisen luistin kulki. Vauhdilla hänen onnistui purjehtia tshekkimaalivahdin eteen. Vaarallinen ajo maalille, mutta maalia ei syntynyt.

Tshekin karvauksesta huolimatta muutaman kerran Suomelle syntyi tilanteita. Vaarallisin niistä oli Riikka Sallisen laukaus pelin 9 minuutilla.

Ensimmäinen erä päättyi 0 - 0.  Tasainen ja vauhdikas ja erä, jossa oli vähän pelikatkoja.

Suomi - Tshekki (1/4) - 2019 Jääkiekon Naisten MM-kisat
11 HUHTI 2019

Toiseen erään Tshekki tuli kovalla asenteella.  Sekavan alun onnistui tshekki kääntämään edukseen ja ajassa 21.31 syntyi 1 - 0 maali. Avausmaalin tekijä oli Natalie Mlynkova.

Maali sähköisti peliä ja siihen tuli tunnetta. Peli aaltoili päästä päähän. Suomi lisäsi tempoa ja tämä aiheutti tshekeille jäähyn ajassa 26.33. Suomen ylivoimapeli lähti hyvin käyntiin ja pakkopeli päättyi Michelle Karvisen tarkan yläkulma nostoon. Peli oli 1-1.

Suomella oli hyvä liike ja Tshekit olivat vaikeuksissa.  Kohta pilli soikin ja Suomi pääsi toisen kerran ylivoimalle ajassa 32.28 Natalie Mlynkovan ottaessa jäähyn.

Ylivoimapeli kuitenkin katkesi, kun Susanna Tapani sai 2 minuuttisen ajassa 33.12.

Jäähyt sekoittivat hieman kummankin joukkueen peliä, mutta Suomi sai kuitenkin nopeasti juonesta kiinni ja vauhdikkaan hyökkäyksen päätteeksi, ajassa 35.58 Susanna Tapani viimeisteli Michelle Karvisen ja Jenni Hiirikoski esityöstä Suomen toisen maalin.

Erän lopulla ei lisämaaleja enää syntynyt.

Kolmannen erän otteissa näkyi edelleen jännitystä. Suomi kuitenkin pisti luistimeen liikettä ja sai otetta otteluun. Kiekkoa pystyttiin pitämään keskialueella ja painamaan peli Tshekki päätyyn.

Tshekki purki kiekkoa keskialueelle, saamatta aikaan kontrolloituja hyökkäyksiä ja paine Tshekin päädyssä kasvoi. Maalivahti Peslarova piti torjunnoillaan kuitenkin tshekkejä mukana pelissä.

Paine aiheutti kuitenkin heille jäähyn ajassa 50.47 ja sen Suomi kuittasi lähes suoraan aloituksesta. Ajassa 50.53 Jenni Hiirikosken laukaus upposi tshekkimaaliin ja tämä upotti myös joukkueen taistelutahdon.

Kolmannen erän viimeiset kymmenen minuuttia peliä käytiin lähes koko ajan tshekkipäädyssä.  Vielä viime hetkellä Suomi järjesti kovan myllytyksen tshekkimaalilla, mutta lisämaaleja ei enää syntynyt.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää Tshekki taisteli, mutta kolmas erä osoitti Suomen joukkueen kovan kunnon ja kurinalaisen pelin. Tämä oli liikaa hyvät kisat pelanneelle Tshekki-joukkueelle.

Voittoisan puolivälierän jälkeen, Suomi kohtaa välieräottelussaan lauantaina 13.4. kello 16.00 Kanadan.