Tshekkien vahva ylivoimapeli kantaa hedelmää
Kirjoittaja: Lucas Aykroyd|06 HUHTI 2019
Natalie Mlynkova saa onnitteluita joukkuetovereiltaan tehtyään ensimmäisen maalinsa Ruotsin verkkoon.

Natalie Mlynkova teki kaksi maalia. Maalinteossa onnistuivat myös Vendula Pribylova, Denisa Krizova ja Tereza Vanisova. Katerina Mrazova keräsi pottiinsa kaksi syöttöpistettä.

Tshekin johtoryhmä saa olla erittäin tyytyväinen joukkueensa kisojen alkuun ja varsinkin ylivoimapeli näyttää kulkevan.

Toisin on sinikeltaisella joukkueella, jonka taival Espoon MM-kisoissa on ollut nihkeämpi. Joukkue on hävinnyt molemmat pelaamansa ottelut. Ruotsissa on hyvät olosuhteet naiskiekkoilulle, mutta maajoukkuetasolle menestys ei ole osunut muutamaan vuoteen.

Tshekkiä vastaan maalinteossa kunnostautuivat Hanna Olsson, Emma Nordin ja Erika Grahm. Vuoden 2018 olympialaisten maalintekijäkärki Fanny Rask syötti maaleista kaksi. Maalivahtien taistossa Tshekin Klara Peslarova oli Ruotsin Sara Grahn parempi. Laukaukset menivät tshekeille 28-25.

Ruotsin joukkueen valmentaja , ensikertalainen Ylva Martinsen sai pelaajansa luistelemaan kovaa ja päättäväisesti ensimmäisessä erässä. Laukaukset menivät Ruotsille 13-3. Kun ottelua oli pelattu 6.55 sai Hanna Olsson kunnian olla Ruotsin ensimmäisen maalin tekijä.

Tshekki tuli tasoihin puolessa välissä ensimmäistä erää, jolloin nuori 17-vuotias Natalie Mlynkova ohitti Ruotsin Grahnin. Ruotsi kuitenkin tokeni tasoituksesta ja teki ajassa 14.22 toisen maalin.

Toista erää mentiin pitkään ennen kuin päästiin maalintekoon jälleen. Tshekki otti hyödyn irti Ruotsin jäähyilystä ja teki erän loppupuolella kaksi ylivoimamaalia.

Kolmanteen erään Ruotsi lähti kahden maalin takaa-ajoasemasta ja vaikka otteissa olikin piristymisen merkkejä, eivät sinikeltaiset päässeet tasoihin. Erika Grahm herätti vielä toivoa Ruotsin leirissä, kun hän ajassa 57.56 tykitti Ruotsin maalin päähän Tshekistä.

Ruotsi koitti päästä tasoihin ottamalla kuudennen pelaajan kentälle, mutta Tereza Vanisova viimeisteli Tshekin voiton tehden viidennen maalin tyhjiin.

Ruotsin olisi kerättävä itsensä myös kaikki ottelunsa hävinnyttä Ranskaa vastaan sunnuntaina. Japani on vastassa tiistaina. Tshekit tähtäävät kolmanteen voittoon maanantaina Japania vastaan.

Tshekin puolustaja Daniela Pejsova oli tänään taas kokoonpanossa.