Tshekki menossa ansaitusti puolivälieriin
Kirjoittaja: Lucas Aykroyd|08 HUHTI 2019
Hyökkääjä Katerina Mrazova laukomassa Japani-pelissä.

Tshekki jatkaa naisten MM-kisojen puolivälieriin, kiitos ensimäisen erän maalien ja vahvan puolustuksen. Tshekki voitti Japanin 3-1.

Denisa Krizova, Vendula Pribylova ja Tereza Vanisova tekivät Tshekkien maalit. Tshekit vartioivat maalivahti Klara Peslarovaa aivan kuin hän olisi ollut vastalöydetty kirjailija Franz Kafkan käsikirjoitus. Laukaukset menivät selkeästi voittajille 27-12.

Petr Novakin joukkueella on mahdollisuudet nousta korkeimmalle koskaan, sillä yksikään aikaisempi Tshekin joukkue ei ole voittanut MM-kisoissa kolme ottelua putkeen. Tshekeillä on vielä ottelu tiistaina Saksaa vastaan.
Japanilla on hankala tilanne, sillä se kohtaa tiistaina Ruotsin, jolla on neljä pistettä. Eli yksi piste enemmän kuin Japanilla. Häviäjä putoaa alemmalle sarjatasolle.

Japani - Tshekki - 2019 Jääkiekon Naisten MM-kisat
08 HUHTI 2019

Tshekit aloittivat maalinteon heti ensimmäisessä erässä. Krizova teki maalin ajassa 3.34, kun hän pääsi maalin takaa kiinni irtokiekkoon ja laittoi sen sisään Nana Fujimoton vasemman luistimen ohi.

Viitisen minuuttia myöhemmin Japanin maalilla tapahtui taas. Nyt oli Pribylovan vuoro ohittaa Fujimoto ja tilanne oli jo 2-0.

Japanilaiset eivät päässeet Tshekkien vauhtiin kiinni. Haruna Yoneyama oli tosin päästä maalintekoon murtautuen oikealta puolelta,mutta Peslarovalla ei ollut vaikeuksia. Japanin tilanne alkoi näyttää huonolta, kun joukkue otti kolme jäähyä toisessa erässä. Tosin Tshekki ei onnistunut ylivoimamaalien teossa.

Hanae Kubolla oli mahdollisuus kaventaa rangaistuslaukauksella, mutta se ei onnistunut. Mutta ajassa 53.32 hän onnistui ohittamaan Peslarovan ja Japani tuli maalin päähän.

Japani otti maalivahtinsa ulos viimeisellä peliminuutilla ja kymmenen sekunnin pelin jälkeen Tshekin Vanisova laittoi kiekon tyhjään maaliin.