Suomi voittoon, Sveitsille neljäs tappio
Kirjoittaja: Sirkka Inkinen|08 HUHTI 2019

Sveitsi tuli peliin yllättävänkin valmiina ja karvasi aggressiivisesti ylhäältä. Joukkueen aktiivinen peli tuotti monta kiekonriistoa ja nopeat hyökkääjät käänsivät peliä Suomen puolustusalueelle. Sveitsin Evelina Raselli olikin ensimmäinen, joka heilutti maaliverkkoa, kun Sveitsi meni johtoon ajassa 13.34.

Suomen tahmeahkon alun jälkeen vastaisku seurasi kuitenkin jo 28 sekunnin kuluttua, kun Susanna Tapani tälläsi mallikkaasti Hiirikosken ja Sallisen esityöstä pelin tasoihin.

Suomi - Sveitsi - 2019 Jääkiekon Naisten MM-kisat
SUI 08 HUHTI 2019

Sveitsin aktiivinen peli hengähti hetken, kun Leemanille tuomittiin kaksiminuuttinen. Ylivoimaa oli pelattu puolisen minuuttia kun  Rosa Lindstedt maalasi lukemat 2-1, syöttäjinä Hiirikoski ja Tulus.

Erän lopussa Anniina Rajahuhta soitti vielä maalisummeria, mutta videotarkistuksen jälkeen maalia ei hyväksytty, koska kiekko tuli luistimesta.

Toisen erän alkupuolella Suomi istui jäähyllä pariinkin kertaan. Jälkimmäisen alivoiman Sveitsi kykeni hyödyntämään - Alina Muller tasoitti pelin Bullon syötöstä ja peli oli tasan.

Tasoituksen jälkeen Suomi otti ohjat käsiinsä. Lindstedt tykitti komeasti siniviivalta ja Välimäki ohjasi maalinedustalta tilanteeksi 3-2 ja seuraavana vuorossa olikin Michelle Karvisen näppärä nosto 4-2.

Suomi viimeisteli kolmannessa erässä vielä kaksi maalia. Joukkue oli energinen ja taitava, ja vaikutti siltä, että olisivat voineet voittaa suurinumeroisemminkin. Sveitsin vahva alku puolestaan hyydytti joukkuetta loppua kohti eikä montaakaan organisoitua hyökkäystä enää nähty.