Ranskalle ensimmäinen voitto naisten MM-kisoissa
Kirjoittaja: Lucas Aykroyd|08 HUHTI 2019
Ranskan pelaajat ryhmittyivät laulamaan Marseljeesia voiton myötä.

Chloe Aurardin maali jatkoajalla nosti Ranskan voittoon Saksasta. Pisteet tulivat ranskalaisille maalein 3-2. Voitto oli Ranskalle ensimmäinen  naisten MM-kisojen historiassa.

Saksalle puolestaan tämäniltainen tappio oli Espoon MM-kisoissa ensimmäinen. Saksalaisilla on kasassa kuusi pistettä, joten jos he voittavat tiistaina Tshekin, voivat he nousta B-lohkon kärkeen.

Ranska yllätti Saksan, kun Lara Escudo teki ensimmäisen maalin pelikellon ollessa vasta 22 sekunnin kohdalla. Saksa pääsi tasoittamaan puolessavälissä erää Nicola Eisenschmidin osumalla.

Saksa - Ranska - 2019 Jääkiekon Naisten MM-kisat
08 HUHTI 2019

Saksa meni johtoon toisen erän alussa, kun Kerstin Spielberger ohitti muutoin hyvin pelanneen Ranskan maalivahdin Carolinen Lambertin. Saksa kuitenkin sortui jäähyilyyn ja ajassa 28.15 Estelle Duvin toi ranskalaiset tasoihin.

Saksalaiset eivät pystyneet hyödyntämään Ranskalle kolmannessa erässä tulleita jäähyjä ja ottelu meni jatkoajalle. Tappio saattaa olla herätys saksalaisille, sillä he kohtaavat vahvasti pelanneen ja voittoja tahkoavan Tshekin tiistaina.