Saksa yllätti Ruotsin voittolaukauskilpailussa
Kirjoittaja: Lucas Aykroyd|04 HUHTI 2019

Laura Kluge (GER) oli ainoa onnistuja voittolaukauskisassa avajaispäivän avajaisottelussa. Klugen ainoat tilastomerkinnät ennen voittomaalia olivat kolme kahden minuutin jäähyä.

"Mielestäni pelasimme hyvin" sanoi Saksan maalivahti Jennifer Harss, joka torjui ottelussa 41 kertaa. Ruotsin maaliin kohdistui vain 15 laukausta. "Ruotsi oli varsin hyvä, mutta me noudatimme omaa pelisuunnitelmaamme 60 - tai oikeastaan 65 minuuttia - ja lopussa se palkittiin."

Saksa - Ruotsi - 2019 Jääkiekon Naisten MM-kisat
04 HUHTI 2019

Varsinaisen peliajan maalintekijät olivat Emily Nix (GER) ja Sofia Engström (SWE). Toista erää oli pelattu 9:53, kun Engström teki Ruotsin ainoan maalin. Saksan Nix tasoitti ylivoimalla ajassa 14:09. Maalittoman, mutta runsaasti rangaistuksia sisältäneen kolmannen erän jälkeen seurasi myös maaliton jatkoerä.  Ruotsi sai jatkoerässä mahdollisuuden ylivoimaan, joka jatkoerän 3 vastaan 3 -tilanteessa tarkoitti ylimääräistä pelaajaa Ruotsille.

"Tiesimme, että voimme voittaa Ruotsin, koska olimme voittaneet kerran aikaisemmin v. 2017. Siitä oli apua." Harss sanoi.

Ottelussa oli vastakkain kaksi kokenutta maalivahtia. Ruotsin Sara Grahnin ura alkoi vuoden 2007 MM-kisoista, Harssin ura puolestaan jo 2005.

Jennifer Harss nimettiin ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Ruotsin haaveena kisoista on mitali v. 2007 Winnipegissä saadun pronssimitalin seuraksi. Tällaista alkua he eivät toivoneet ensimmäistä kertaa MM-kisoissa mukana olevan valmentajansa Ylva Martinsenin johdolla.

Lauantaina Ruotsi kohtaa Tsekin joukkueen ja Saksa Japanin. "Kaikki joukkueet tässä ryhmässä ovat hyviä" sanoi  Jennifer Harss. "Meidän pitää vain olla valmiina".