Japanin aurinko nousi
Kirjoittaja: Lucas Aykroyd|09 HUHTI 2019
Japanin Sena Suzuki #6 kamppailee kiekosta Ruotsin Fanny Raskin #20 kanssa.

ABBAn “The Winner Takes It All” ei ollut soittolistalla pelin aikana, mutta kappaleen henki häilyi hallin yllä Espoossa.
Ayka Tokon ylivoimamaali, kun peliaikaa oli jäljellä enää 1:15, toi Japanille 3-2 voiton ja paikan B-ryhmän neljännesfinaaliin.

Ruotsi siis putoaa yllättäen sarjaporrasta alemmas ensimmäistä kertaa Naisten MM-kisojen historiassa.

Tokon laukaus yllätti maalivahti Sara Grahnin ja japanilaispelaajat tuulettivat villisti samaan aikaan kun ruotsalaiset painoivat päänsä. Ruotsi kohtaa vielä Ranskan sijoitusottelussa 9. sijasta klo 14 torstaina.

Pelin aikana nähtiin runsaasti videotarkistuksia. Japanin muut maalintekijät olivat Haruna Yoneyama ja Akane Shiga, Ruotsin puolelta vastaavasti kapteeni Emma Nordin ja Erika Grahm, jonka ryntäysjäähyn aikana Japani teki voittomaalin.

Voitto oli Japanille jo toinen merkittävä onnistuminen yhdessä viime vuoden olympialaisten kuudennen sijan kanssa. Japani on voittanut Ruotsin myös 2015 MM-kisoissa ja viime vuoden olympialaisissa, joten todennäköistä on ettei Ruotsi aliarvioinut vastustajaansa.

Japanin maalivahti Nana Fujimoto voitti oman kaksinkamppailunsa Ruotsin Sara Grahnin kanssa. Laukaukset 30-15.

Damkronor ei saanut Ruotsin Olympiakomitean rahoitusta olympialaisten 7. sijan jälkeen, eikä tämänpäiväinen tappio varmaankaan auta asiassa.

Ruotsi - Japani - 2019 Jääkiekon Naisten MM-kisat
09 HUHTI 2019

Ruotsi aloitti vauhdikkaasti ja Pernilla Winbergin esityöstä kapteeni Emma Nordin teki ensimmäisen maalin ajassa 2:36. Ruotsi sai maalista itseluottamusta ja kontrolloi peliä siihen asti kunnes Erika Grahmille vihellettiin kahden minuutin jäähy. Japani ei kuitenkaan saanut valmentaja Yuji Iizukan johdolla ylivoimaansa toimimaan.

Peli jatkui molemmin puolin tunnustelevana, eikä Ruotsikaan kyennyt hyödyntämään ylivoimiaan maalivahti Fujimoton toimiessa viimeisenä lukkona.

Japani tasoitti ajassa 16:02 ja maali hyväksyttiin videotarkastuksen jälkeen. Toisen erän viimeisen sekunnin aikana tarkastettiin vielä toinenkin maali, mutta se osoittautui yliaikaiseksi.

Seuraava maali tarkistettiin kolmannessa erässä ajassa 7:10 ja sillä Ruotsi meni johtoon. Japani ei kuitenkaan lannistunut ja ajassa 11:10 se tuli jälleen tasoihin ja Grahmin jäähyn aikana nousi ylivoimamaalilla voittoon.