Ruotsi lisäsi Ranskan tuskaa
Kirjoittaja: Lucas Aykroyd|07 HUHTI 2019
Ruotsin Emma Nordin vie kiekkoa ja Ranskan Athena Locatelli seuraa.
share

Ruotsi saavutti oman tilanteensa kannalta arvokkaan voiton Ranskasta maalein 2-1. Vieläkin ilman pisteitä oleva Ranska putoaa käytännössä alemmalle sarjatasolle.

Maalinteon ottelussa aloitti kuitenkin Ranska, kun Lara Escudero ohitti ajassa 15.18 hyvän ottelun pelanneen Ruotsin maalivahdin Sara Grahnin.

Toisessa erässä ajassa 26.55 Melinda Olsson laukoi Ruotsin tasoihin. Ottelun voittomaalin teki niin ikään toisessa erässä Pernilla Winberg.

Ranska - Ruotsi - 2019 Jääkiekon Naisten MM-kisat
07 HUHTI 2019

Ranska kohtaa viimeisessä ottelussaan maanantaina Saksan, mutta voitollakaan ranskalaiset eivät pysy korkeammalla sarjatasolla.

Ruotsikaan ei voi olla vielä varma jatkopeleistään. Ranska-voiton myötä heillä on kasassa neljä pistettä, ja edessä on enää yksi ottelu. Tiistaina vastaan asettuu Japani. Sillä on kolme pistettä, mutta kaksi peliä vielä jäljellä.

B-lohkon kärjessä on Tshekki kuudella pisteellä. Hyvin on pelannut myös Saksa, joka on toisena viidellä pisteellä. B-lohkon kolme parasta joukkuetta jatkaa puolivälieriin.

Ranska ja Ruotsi peluuttivat molemmat tänään ykkösmaalivahtejaan. Sara Grahn on pelannut kaikki Ruotsin pelit. Caroline Baldin sai vuorostaan tulla Ranskan maalitolppien väliin ja pelasikin hyvin, sillä Ruotsi laukoi ottelun aikana 40 kertaa. Ranska pääsi laukomaan 20 kertaa.

Kolmannessa erässä molemmat joukkueet saivat tilanteita aikaan. Parhaimmillaan ranskalaisilla oli kahden naisen ylivoima. Ruotsi kuitenkin pystyi tappamaan jäähyt eikä lisämaaleja nähty.